Bakning

Snöiga saffran- och vit chokladcupcakes

Här kommer mitt recept på dessa snöiga cupcakes med smak av saffran och vit choklad! Jag har toppat dem med polkagrisar för att få dem extra juliga, men tycker också att de väldigt klassiska formarna passar bra in färgmässigt.

Du behöver (till 12 st) 

Till dina cupcakes:
– 3 ägg
– 2,5 dl socker
– 1 tsk vaniljsocker
– 50 g smör
– 50 g kesella vanilj
– 1/2 dl mjölk
– 1/2 dl grädde
– 1 paket saffran (0,5 gram)
– Skalet från 1 liten citron, eller 1/2 ifall den är lite större
– 3,5 dl vetemjöl
– 2 tsk bakpulver
– 200 g vit choklad

Till frostingen:
– 150 g smör, rumstempererat
– ca 4 dl florsocker (ev lite till)
– 1 burk marshmallowfluff
– 3 msk marsanpulver

Såhär gör du: 

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. 

2. Mortla saffran och 1 tsk socker och tillsätt sedan detta i en kastrull med smöret i. Smält detta tillsammans, ta bort från värmen och tillsätt mjölk, grädde och kesella. Ha i denna blandning i den porösa äggsmeten. 

3. Blanda mjöl, bakpulver och det rivna citronskalet i en separat bunke. Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i saffranssmeten, detta är för att behålla fluffet från äggen och sockret. 

4. Fyll upp 12 stycken muffinsformar med smeten. Grovhacka den vita chokladen och fördela den ovanpå. 

5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 17 minuter. Chokladen kan förlänga gräddningstiden lite, så var noga med att prova av med en sticka ifall de är klara. 

Låt dina cupcakes svalna helt innan du gör frostingen! 

6. Blanda alla ingredienser till frostingen i en bunke, gärna med elvisp. Använd sedan valfri spritstyll och spritsa ut frostingen på dina cupcakes. 

7. Toppa med polkagrisar och strö sist över florsocker med hjälp av en sil, detta ser ut som snö på dina cupcakes och gör dem extra juliga!

Ready to serve!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.