Bakning

Semmel-macarons

Idag är det ju Fettisdagen och ett år sedan jag la upp inlägget med mina grymt goda semmel-macarons. Det är än idag mina bästa macarons och får ni tid över så borde ni absolut testa på det här receptet. Så här kommer en repost från förra året! 

IMG_7999

Det här känns faktiskt lite som en milstolpe för mig, det här är nämligen mina första macarons som blivit klockrena. När jag testat tidigare har det alltid funnits något att anmärka på; konsistensen, formen, you name it. Men dessa vart helt perfekta och jag är riktigt nöjd!

Anledningen till varför jag valde att göra macarons till fettisdagen i år är för att jag inte tycker om semlor, eller rättare sagt grädden på dem. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att testa semmel-macarons med kardemumma i själva kakan och vanilj i mitten. Jag skippade att lägga i mandelmassa eftersom macarons är gjort på mandelmjöl, man får in det där nötiga ändå.

När man gör macarons finns det två vägar att gå; den enkla eller den svåra, där den enkla inte innehåller sockerlag medans den svårare gör det. Jag tycker att man alla dar i veckan ska ta den svåra, eller i alla fall mer komplicerade vägen. Viktigt är dessutom att man härdar äggvitorna till marängen, det innebär att man lägger fram dem i en bunke med plastfolie över redan kvällen innan man ska baka (de ska alltså stå i rumstemperatur under natten). Det ger vitorna en konsistens som i sin tur förbättrar kakornas.

IMG_7974
När man gör macarons är det även viktigt att använda en köksvåg och att vara väldigt exakt med måtten. Min kommer från ICA och kostar inte ens 200 kronor. 

Receptet jag använde till min macarons kommer från bakbloggen www.sockerrus.se och är väldigt tydligt, och uppenbarligen även väldigt bra. Ni hittar det HÄR! Jag tillsatte 0,5 tsk mald kardemumma i samband med att det i receptet står att man kan tillsätta valfri essens eller färg.

IMG_7987Efter att du gräddat dina macarons är det viktigt att du låter dem svalna ordentligt innan du börjar med fyllningen. På bilden ser ni hur mina såg ut efter att de svalnat, med en platt och fast undersida.


IMG_7990

Jag gjorde en vaniljfyllning till mina macarons som gick jättesnabbt att göra. För att fylla ungefär 40 hela macarons behöver du:

– 200 rumstempererat smör
– 180 g florsocker
– Fröna från en vaniljstång
– 2 st äggulor

Blanda samman alla ingredienser med en elvisp och ös ner i en spritspåse med stjärntyll, som på bilden.

IMG_7991
Spritsa ut en cirkel av smörkräm på hälften av alla bottnar, lägg sedan på del nummer två och tryck till.

Ät dina macarons som dom är, eller servera med en kopp kaffe. Smaken är ruggigt likt semlor och tar ni er tiden att göra dessa till fettisdagen kommer ni inte bli besvikna!*

IMG_7997

IMG_7998-001

3 svar till “Semmel-macarons

  1. Maja skriver:

    Det ser riktigt gott ut, synd att jag inte tycker om att göra avancerade bakverk, cupcakes är det mest avancerade jag gör!

  2. Elin skriver:

    Du är så himla duktig på det du gör, speciellt att podda och att baka! Älskar dig sjukt mycket och du gör mina dagar till dem bästa!

  3. Elin skriver:

    Måste verkligen testa detta! Verkar sjuuukt gott!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.