Bakning

Pepparkakskladdkaka

img_2456

 

Mitt andra tips inför kladdkakans dag (som för i övrigt är idag!! Grattis kladdis!) är den här MAGISKA pepparkakskladdkakan.. Alltså den här är så god! Den äts godast med en klick vaniljglass skulle jag säga, allra helst om kakan fortfarande är lite varm. Anledningen till varför jag lägger upp det här receptet så tätt inpå själva firandet av kladdkakan är för att det bara behövs en extra ingrediens utöver de vanliga, nämligen pepparkakskrydda. Det hittar ni bland kryddorna i matbutiken, oftast i en sån där liten påse och inte i glasförpackning.

En stor orsak till att kladdkakan är så poppis i Sverige tror jag är för att man typ alltid har allting hemma för att göra den, förhoppningsvis behöver inte heller ni handla särskilt mycket. 🙂

img_2461

 

DU BEHÖVER (form på 24 cm/diameter):
– 3 st ägg
– 100 g smör
– 1,5 dl mjöl
– 3 dl socker
– 1,5 msk pepparkakskrydda
– 3,5 msk kakao

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.

2. Vispa/blanda ihop socker och ägg, ha sedan i mjöl, kakao, pepparkakskrydda och det smälta smöret. Blanda ihop till en slät smet.

3. Smöra och bröa formen och bred ut smeten. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, servera sedan kakan allra helst på en gång med glass eller grädde!

img_2458

4 svar till “Pepparkakskladdkaka

  1. Matilda skriver:

    Precis avnjutit denna, helt fantastiskt^^ tror det skulle bli ännu bättre med lingongrädde till, får bli det imorrn:)

    Tack för receptet och en bra blogg^^

  2. Sara skriver:

    Men åh det låter ju super gott, måste testas!

  3. Emma skriver:

    Gjorde den igår och den blev supergod!! Din blogg och du är verkligen så bra <3 puss och kram, skumbanan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd