Skönhet

Tips för vita sneakers

img_2689 img_2690

Dom är vita Nike-skorna köpte jag i Paris i våras, det var ett ganska spontant köp för hade såna sjuuka skavsår av skorna jag gick omkring i. Några dagar innan vi åkte så sprang jag Kungsholmen Runt och fick de sjukaste blåsorna nånsin av mina löparskor, och ja… skorna jag hade med mig i Paris gjorde så att blåsorna gjorde onödigt ont. Jag köper ju skor på barnavdelningen och jag tror inte dom här kostade mer än 550 kronor (då var dom på rea också), väldigt bra pris för ett par Nike’s alltså.

När jag köpte skorna så blev jag ombedd att köpa med en slags rengöringsmousse som var gjord för vita skor, jag tyckte det lät bra att ha och köpte en flaska. Den har funkat bra hittills, MEN… När jag använde moussen senast så vart skorna orange-fläckiga, precis som om jag gnuggat in brun-utan-sol i dom. Och det här syntes inte på en gång, när jag precis gjort rent dom så såg allt väldigt vitt och fint ut. Men under natten blev dom orangea alltså, väldigt märkligt eftersom moussen är gjord för just vita skor.

Jag testade i varje fall att köra skorna i tvättmaskinen på ett kort program och med en liten skvätt tvättmedel. Har hört rykten om att det kan få gummisulan att lossna från själva skon, men jag hade ju å andra sidan inget att förlora. Men det fungerade! Bilderna ovan är tagna efter de blivit helt orangea och sedan körts i maskin, dom blev som nya. Jag vet ju såklart inte om det här funkar på alla skor, men alla ni som har smutsiga skor bör absolut testa att köra dem försiktigt i tvättmaskinen. Många gånger kan man välja ett kort program som inte snurrar så många varv/sekund. Tips från mig!

6 svar till “Tips för vita sneakers

 1. Emelie skriver:

  Hej Mathilda! Först vill jag bara säga att jag älskar din blogg!
  Jag undrar ifall du skulle kunna (om du inte redan har det, isf har jag missat det), lägga ut den matsedeln med vegetariskt, som du delade samma dag som livepodden? Har verkligen brist på veggo inspirerad mat för tillfället.

  Kram!

  1. Hej Emelie! Jag ska kolla med Tailsweep om jag får lägga upp det materialet eller om det gör Hötorgshallarna upprörda på något sätt, jag gjorde ju nämligen den som ett samarbete med dom. Men om det är ok för dom så kan jag absolut lägga upp recepten här i bloggen! 🙂 <3

 2. Ida skriver:

  Hej Mathilda! Lyssnade just på er podd. Fan va bra du är som säger ifrån. Samma sak hände när jag och min pojkvän hade varit på Justin Bieber. På tunnelbanan efteråt var det väääldigt mycket folk. När vi stannade på stationen efter stod väldigt mycket folk som ville på trots att det var fullt på tåget. En tjej på vårat tåg sa ”tyvärr, de kommer inte på några fler nu…” och då säger en kille utanför till henne ”om du drar in magen och röven kanske fler skulle få plats”. Blev så JÄVLA arg. Vem fan har gett han rätten att säga så till en människa han inte ens känner? Sa håll käften till honom och så stängdes dörrarna. Haha, hade önskat jag kunde ge han en rejäl utskällning.

  Ville bara berätta en liknande situation. Ha en fin vecka, kram!

  1. GIRLPOWER! Bra gjort! Kram

 3. Ellen skriver:

  Hej, jag ville bara säga att det är otroligt bra och avgörande att det fina sånna spm du som vågar säga ifrån!

 4. Lovisa skriver:

  Supertips till oss som älskar att ha vita skor ju, tack! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.