Matlagning

En barndomsklassiker

Igår var jag i stan med Andrea och när jag kom hem gav Oskar mig två middagsförslag; tacos eller pannkakor. Var inte särskilt sugen på nåt av det, förrän det slog mig att vi kan göra ugnspannkaka! Det här gjorde pappa ganska ofta när jag och Rebecka var yngre, men han kallade det istället för vaniljpannkaka då han öste ner vaniljsocker i smeten. Det är ju ofta vaniljsocker i pannkakssmeten, men vi snackar liksom flera matskedar istället för nån tesked. Det blev exakt som pappas brukade bli!! Det var verkligen nostalgi i munnen! Så glad över det här receptet, det är ju busenkelt men det känns ändå kul att ha ett recept på ugnspannkaka man vet är bra. 🙂

Vill du laga den här vaniljpannkakan, gör såhär:
Du behöver: 6 dl röd mjölk, 2,5 dl vetemjöl, 3 st ägg, 2,5 msk vaniljsocker och fröna från 0,5 vaniljstång

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, vaniljsocker och vaniljfrön i en bunke.

2. Ha i 4 dl av mjölken och blanda till en jämn och klumpfri smet.

3. Ha i resten av mjölken och blanda ordentligt. Ha sedan i ett ägg i taget, rör noga mellan varje ägg.

4. Smöra en ugnsform (eller en plåt om man väljer att dubbla satsen och göra mycket pannkaka), häll sedan ner smeten i formen och grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen.

Servera med sylt, grädde eller kanske till och med lite vaniljglass om man är på det humöret. SÅ gott!!

Ett svar till “En barndomsklassiker

  1. Emma skriver:

    Hej! Skulle jätte gärna vilja ha recept på kroketterna du gjorde på nyår😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.