Matlagning

Quorn-enchiladas

Det här är en rätt som jag ursprungligen ätit hemma hos Andrea & Anton, men som jag sen gjort till min egen genom vissa små ändringar. Jag pratar såklart om enchiladas! Få rätter är så matlåde-lämpliga som den här, det är nämligen väldigt enkelt att göra mycket när man väl är igång. Det här receptet räcker till ca nio fyllda tacobröd, men vi gjorde bara 8 st. Resten la jag tillsammans med pasta i en annan matlåda, det är också en variant.

Till dessa enchiladas behöver du:
– 8 st tacobröd (ungefär)
– Ett paket quornfiléer á 600 g
– 2 st små gula lökar
– 5 dl créme fraiche
– 2 st taco-kryddmixar
– 0,5 dl chilisås från Heinz (eller motsvarande)
– 0,5 dl mjölk
– ca 300 g riven ost
Valfri sallad; vi använde paprika, majs och rödlök

1. Dela quornfiléerna i ganska små bitar och hacka löken. Fräs tillsammans i en stekpanna.

2. Blanda creme fraiche, kryddmix, mjölk, chilisås och ungefär hälften av den rivna osten i en bunke. Tillsätt quornfiléerna och blanda noga.

3. Fördela ut den krämiga blandningen på tacobröd, jag tog ungefär såhär mycket på varje bröd. Rulla ihop bröden, lägg bredvid varandra i en ugnsform och häll på den sista osten.

4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, under den tiden kan du förbereda salladen och sen är det bara att hugga in!

Ett svar till “Quorn-enchiladas

  1. Anonym skriver:

    När kommer svaren från frågestunden? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.