Bakning

Halloweenbak I – Blödande kladdkaka

Förlåt för att videon har så ful thumbnail, men Youtube strular så jag kunde tyvärr inte fixa nån egen!

Kladdkaka kan ju vara ett av dom mest optimala bakverken vi har i Sverige; det är hur enkelt som helst, alla gillar det och det går väldigt snabbt. Den här Halloween-varianten kommer ni alla lyckas med, stora som små! Den är riktigt god och den stora twisten är att den är fylld av blod… 😉

Precis som utlovat så har jag gjort en liten mini-film till baket, här hittar ni inga recept utan det är mer bara en sammanfattning av hur man gör kakan fast visuellt. Hoppas ni gillar den! 🙂


TILL EN KAKA Á 24 DIAMETER BEHÖVER DU:
– 2 st ägg
– 3 dl strösocker
– 150 g smör
– 1,5 dl vetemjöl
– 2 tsk vaniljsocker
– 1 dl kakao
– En burk karamelliserad mjölk/Dulche de Leche
– Röd pastafärg Oklart om vanlig karamellfärg funkar lika bra, jag tror man ska vara försiktig med att tillsätta för mycket vätska och den är dessutom inte alls lika pigmenterad. Men jag vet inte!
Till dekorationen: Florsocker, en finmaskig sil och balplåtspapper

1. Vispa ihop ägg och strösocker för hand, tillsätt kakao och vaniljsocker och blanda om ordentligt.

2. Smält smöret och häll ner i smeten, tillsätt sedan mjölet och blanda ihop till en jämn smet.

3. Fördela ut hälften av smeten i botten på formen. Färga sedan den karamelliserade mjölken blodröd, jag behövde ca 2 msk av den Red Velvet-färgen jag visar i videon. Bre ut ovanpå kladdkakan.

4. Ställ in i frysen i ca 30 minuter. Detta gör man för att det ska bli enklare att bre ut den sista mängden smet ovanpå den karamelliserade mjölken.

5.  Bre ut den sista smeten, var noga med att inte blanda runt chokladsmeten med den röda kolasåsen, man vill ju att det ska bli separata lager i kakan. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.

6. Klipp ut valfri figur i bakplåtspapper och låt sedan kakan svalna helt och hållet innan du dekorerar med florsocker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd