Matlagning

Halloumiburgare med tryffelaioli

Precis som hemmagjord pizza så är hamburgare något man ofta tenderar att laga på helgen och skippa till vardags. Det är tråkigt tycker jag, för det är en väldigt enkel rätt att laga! Vi valde att göra en liten side-sallad vid sidan om, men är man sugen på potatis i någon form till sin hamburgare så funkar det såklart också bra. 🙂

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– 1 paket halloumi
– 2 st hamburgaerbröd, vi använde varianten ”Bistro”
– 4 st champinjoner
– En liten gul lök
– Romansallad efter tycke & smak
– Tryffelaioli, antingen färdigköpt eller egengjord
Till sallden: Romansallad, majs, orange paprika och rödlök
Till dressingen: Olivolja, vitvinsvinäger, krämig balsamico, italiensk salladskrydda

1. Börja med salladen: Hacka upp grönsakerna och blanda ner dressingen, ställ åt sidan.

2. Skiva champinjoner, halloumin och den gula löken. Stek champinjonerna i lite olja tills dom mjuknat, krydda gärna med lite salt & peppar.

3. Använd samma panna för att steka löken, det gör du bäst i smör. Ha ner salt och ca 1 tsk socker i stekpannan precis i slutet. Den karamelliserade löken ska få ganska mycket färg och vara ordentligt mjuk.

4. Stek slutligen halloumin och komponera sedan ihop din burgare! Den här kombon är såååå god och går nog hem hos dom allra flesta. En väldigt bra vardagsrätt!

Ett svar till “Halloumiburgare med tryffelaioli

  1. Sanya skriver:

    Åh älskar dina tips på enkla och billiga vardagsmiddagar! 😀 <3 Tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd