Matlagning

Veckans recept: Italiensk potatissallad med schnitzel

Inför gårdagens middag hade jag lite smårester kvar av olika slag; en fjärdedels burk röd pesto, en halv röd lök, lite färsk basilika och resterna från de parmesan-flakes som vi hade i ceasarsalladen. Allt gick i italienskt tema så jag kom på att jag kunde använda allt i samma rätt. Resultatet blev den här suuupergoda potatissalladen! Har man inte potatis hemma så går det nog minst lika bra att ha i pasta istället.

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– ca 400 g potatis, vi använde sorten ”Små & Fina” som köps i platförpackningar
– 0,5 dl creme fraiche
– 0,5 dl majonäs
– En fjärdedels burk röd pesto
– Till potatissalladen: 8 st cocktailtomater, en halv röd lök, en näve färsk basilika, parmesanflakes och strimlade soltorkade tomater
– Ett paket vegoschnitzel från Hälsans Kök (270 g)

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ha på lite olivolja och salt på potatisen, rosta i ugnen i 30-40 minuter eller tills potatisen fått ordentligt med färg. Låt svalna i minst 15 minuter.

2. Lägg istället ut schnitzlarna på plåten och ställ in ugnen, dom ska vara inne i ungefär 12 minuter.

3. Medans schnitzeln är i ugnen kan du slänga ihop potatisalladen. Hacka ner grönsaker och tillbehör till potatissalladen i en bunke, blanda sedan ner majonäs, creme fraiche och den röda peston. Blanda noga och servera tillsammans med vegoschnitzeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.