Matlagning

Veckans recept: Quorn-bibimbap

Jag är dålig på att testa nya matkulturer, men en väldigt lyckad rätt jag gjorde förra veckan var denna ”Bibimbap”! Det är en koreansk rätt som består utav soja- och sesamstekt kött (ofta färs) som serveras med ris, kimchi och ett stekt ägg på toppen. Jag är inte ett superstort fan av kål och gjorde därför en superenkel sallad på morot och gurka som jag hyvlat tunt med osthyvel. Sen serverade jag allting med den koreanska chilisåsen ”Go-shu jang” som är sötstark och väldigt god till. Det här är definitivt en roligare vardagsrätt som ni alla borde testa, det var så gott att jag inte ville att det skulle ta slut!

TILL EN PERSON BEHÖVER DU:
– En portion jasminris
– ca 100 g tinad quornfärs
– 5 cm purjolök
– Till marinaden: 1 msk olja, 1 tsk soja, 1 tsk sesamolja, 1 tsk honung, 1 tsk socker, 1 msk sesamfrön
– En halv liten morot
– En fjärdedels gurka
– Till salladsdressingen: 1 msk olja, 1 tsk soja, 1 tsk sesamolja, 1 msk krossade jordnötter
– Ett ägg
– Go-chu jang-sås (jag hittade det på min närmsta mataffär)

1. Börja med att koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Hyvla morot och gurka till tunna pappardelle-liknande bitar. Blanda i en liten skål med dressingen och låt stå tills det är dags att äta.

3. Blanda ihop ingredienserna till quorn-marinaden och häll sedan över färsen. Stek på medelhög värme i några minuter, var försiktig så inte sockret i marinaden gör att färsen bränns. Hacka purjolöken och blanda ner i färsen strax innan du tar bort plattan från värmen.

4. Steg ägget på medelhög värme på ena sidan, våga steka det tillräckligt länge för att få ordentligt med stekyta.

5. Börja med att lägga ris i botten av en skål, lägg sedan på färs och salladen. Toppa med det stekta äggen och servera chilisåsen vid sidan om! Hur gott som helst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd