Matlagning

Veckans recept: Italienska halloumiwraps

Här kommer en riktigt god rätt som jag och Oskar definitivt kommer göra fler gånger, nämligen halloumiwraps med tomatsallad, ruccola, en god citron- och basilikasås och självklart halloumi. Väldigt enkelt, lätt att variera och väldigt gott!

TILL TVÅ-TRE PERSONER BEHÖVER DU:
– 4 st tortillabröd
– Ett paket halloumi
– 2 msk tomatpuré
– 3 st medelstora potatisar
– En halv påse ruccola
Till tomatsalladen: ca 10 st fantastico-tomater, en halv rödlök, 1 st vitlöksklyfta, ca 15 st basilikablad, olivolja, vitvinsvinäger, lite salt
– Citron & basilikasås från ”Lohmanders” (eller någon annan sås du gillar)

1. Skär potatisen i små tärningar och stek i en stekpanna på medelhög värme tills bitarna har mjuknat och fått ordentligt med stekyta. Ställ åt sidan.

2. Hacka tomaten och löken smått, blanda ihop med pressad vitlök och finhackade basilikablad. Ha sedan ner olja och vitvinsvinäger efter tycke och smak, smaka av med salt och ställ åt sidan.

3. Skär halloumin i skivor och blanda med tomatpurén i en liten skål. Stek på medelhög värme och var beredd på att tomatpurén kommer göra att det sprätter en del. Ställ åt sidan.

4. Lägg fram ett tortillabröd och lägg ut ett lager ruccola i mitten av brödet. Ha sedan på potatis, sen tomatsallad och sen halloumi. Avsluta med att lägga på lite sås och rulla sedan ihop bröden, jag delade dem även i två delar. Är ni osäkra på hur mycket ni ska ta av allt/hur ni ska lägga på ingredienserna på brödet så tror jag att bild nr 2 i det här inlägget kan hjälpa er!

Resultatet vart så himla gott, ni borde verkligen testa det här!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.