Bakning

Julbakning: Saffranstryfflar

Är ni, precis som mig, galna i julen och vill smygstarta julbaket lite så kommer här det första utav totalt två julbak den här helgen – nämligen saffranstryfflar med vit choklad och vanilj! Dom verkligen smälte i munnen och är riktigt enkla att göra, dessa kommer ni alla kunna lyckas med! Ingredienserna är dessutom inte många. 🙂

TILL CA 12-15 ST TRYFFLAR (beroende på storlek):
– 200 g vit choklad
– 3/4 dl vispgrädde
– 1/2 kuvert saffran
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 msk honung
– 25 g smör

1. Hacka chokladen smått och lägg i en bunke/skål.

2. Koka upp grädde, saffran, smör, vaniljsocker och honung i en kastrull. Häll över den hackade chokladen när blandningen börjat koka.

3. Låt allting stå ca 3-4 minuter, använd sedan en slickepott/liknande för att blanda om tills allting är helt blandat. Låt stelna i kylen, gärna över natten.

4. Forma bollar av blandningen och rulla sedan i florsocker. Sen är tryfflarna klara! Förvara dom i kylen tills dom ska avnjutas.

7 svar till “Julbakning: Saffranstryfflar

  1. Lisa skriver:

    Hur länge håller dem ungefär?

  2. Sofia skriver:

    Måste bara säga att jag verkligen uppskattar dina recepttips! Både bakning och matlagning, har gjort flera saker du lagt upp och det har alltid blivit jättebra! Tack 🙂

  3. Sofia skriver:

    Åh vad god adem ser ut!😍 men undrar bara, menar du en 3 fjärdedels deciliter, eller 3-4 dl grädde??

    1. Jag menar 0,75 dl grädde! 😉 <3

  4. Ingrid skriver:

    Vad menar du med 3/4 dl grädde?:)

    1. Jag menar 0,75 dl grädde! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd