Bakning

Julbakning: Nöt- och chokladgodis

Om tryfflarna igår var enkla att göra så är det här 10 gånger enklare, det här är pepparkakssmakande nötter doppade i choklad. Jag tror att min pappa hade älskat dom här och jag kommer garanterat göra dom till julafton också!

TILL CA 12-15 GODISAR (beroende på storlek):
– 1,5 dl kokosflingor
– 1 dl hackade nötter, jag tog en saltad nötblandning från Naturgodis-hörnan.
– 150 g mörk choklad
– ca 2 tsk pepparkakskrydda (smaka av, ta gärna mer om du vill ha en tydligare smak)



1.
Hacka nötterna i lite mindre bitar och rosta i en stekpanna tills de fått en aning färg. Häll av i en bunke.

2. Rosta kokosen i samma stekpanna. Man gör detta separat för att kokosen går mycket snabbare att rosta än nötterna, så håll koll! Häll ner den rostade kokosen i samma bunke som nötterna.

3. Smält chokladen över vattenbad, blanda ner pepparkakskryddan och smaka av.

4. Häll chokladen över nöt- och chokladblandningen och blanda runt. Fördela ut i mini-cupcakeformar, knäckformar eller något annat i ungefär samma storlek. Förvara i kylen!

2 svar till “Julbakning: Nöt- och chokladgodis

  1. Wilma skriver:

    Hej Mathilda! Måste bara få veta, var har du köpt doftljuset? Godisarna ser supergoda ut! Kram

  2. Matilda skriver:

    Det här måste jag prova! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd