Matlagning

Vitlökstzay och tomatsallad

Jag gillar ju verkligen sojasubstitutet Tzay, men jag brukar vanligtvis steka det i en enkel marinad gjord på olja, soja och sweet chili-sås. Men det skvätter så sjukt mycket och det blir ju dessutom lite enformigt att göra likadant jämt. Så den här gången testade jag att bara krydda med olja, salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta och la sen in bitarna i ugnen. Jag lät dom ligga i ungefär 15 minuter tills dom fått bra med färg och såg färdiga ut. Och wow vad gott det blev!! Och så mycket enklare än att hålla på och steka i panna. 🙂

Till Tzay-bitarna gjorde jag en sallad på ruccola, cocktailtomater, rödlök och parmesan. Sen dressade jag den ordentligt med olivolja, krämig balsamico, salt & peppar. Såsen ni ser i den lilla skålen smakar basilika & citron och kommer från Lohmanders!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.