Matlagning

Grönsakssås & spaghetti

Vanligtvis när jag gör Bolognese-varianter av olika slag har jag alltid använt mig av quorn- eller sojafärs som bas. Den här gången skippade jag alla slags substitut och använde istället mig av grönsaker. Och hör och häpna, det vart nog nästan banne mig godare. Det vart väldigt, väldigt gott och ni borde definitivt testa den här vardagsrätten!

TILL FYRA PERSONER BEHÖVER DU:
– Spaghetti för fyra personer
– 2 st mellanstora morötter
– 1 zucchini
– ca 16 st champinjoner
– 1 st gul lök
– 2 st vitlöksklyftor
– 2 st burkar krossade tomater
– 1 dl matlagningsgrädde
– 3 msk tomatpuré
– 2 msk grönsaksfond
– 1 tsk sambal olek
Valfritt: färsk basilika

Psst! Skräms inte av den långa ingredienslistan, majoriteten av sakerna har du säkert redan hemma!


1. Hacka lök och champinjoner. Riv morötter och zucchini.

2. Fräs grönsakerna tillsammans med vitlöken i några minuter. Tillsätt tomatpuré och sambal olek, stek i ytterligare ett par-tre minuter.

3. Sänk värmen och tillsätt krossade tomater och matlagningsgrädde. Låt koka upp och ha i grönsaksfond, smaka sedan av med salt & peppar.

4. Koka pastan enligt angivelserna på förpackningen och servera sedan tillsammans med grönskasfärsen. Toppa gärna allt med färsk basilika!

Ett svar till “Grönsakssås & spaghetti

  1. Selma skriver:

    Supertips är att skaffa dig kokboken ”ännu mera vego” alla recept är verkligen GULDvärda! Utan substitut men int bara sallader, ja du hajar! Verkligen bästa, supergod vegofärssås också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd