Matlagning

Veckans recept: Hemmagjorda quornbullar med pestopasta

Veckans recept är mina hemmagjorda quornbullar, men i lite annan tappning. Självklart är dom inte bara goda till mer traditionella tillbehör, utan även till en god pasta. Och har man inte möjlighet att göra bullarna just den här gången skulle jag verkligen rekommendera er att göra pastasåsen och servera med något annat, den blev nämligen väldigt god. Quornbitar, halloumi, sojabacon – ta nåt du har hemma!

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– Hemmagjorda quornbullar, recept: HÄR
– Pasta för två personer
– En halv rödlök
– 2 st vitlöksklyftor
– 2 dl matlagningsgrädde
– 4 msk pesto
– 1 tsk sambal olek
– 2 tsk mango chutney
– 3 st finhackade soltorkade tomater
– En stor näve ruccola
– Salt & peppar

1. Stek quornbullarna i smör på medelhög värme, låt dom få ordentligt med färg. Lägg över dom en tallrik tills vidare och häll av överflödigt matfett ur stekpannan.

2. Använd samma panna för att göra såsen: Fräs finhackad rödlök, pressad vitlök och den strimlade soltorkade tomaten i några minuter. Slå på grädde, pesto, mango chutney och sambal olek & låt puttra i några minuter.

3. Smaka av med salt & peppar. Koka pastan enligt angivelserna på förpackningen och häll sedan ner i såsen tillsammans med ruccolan. Blanda ordentligt och servera sen tillsammans med quornbullarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.