Matlagning

Veckans recept: Rotfruktsbolognese

Här kommer en JÄÄÄTTEGOD variant på en Bolognese, den här är gjord helt utan färssubstitut och med rotfrukter som bas istället. Dessutom är den här rätten helt vegansk om du använder äggfri pasta! Rotfrukter är inte bara väldigt billigt utan också väldigt smakrikt! Jag gjorde rätten lite åt det starkare hållet och jag blev väldigt positivt överraskad över resultatet, Oskar har börjat älska rotfrukter också så vi kommer garanterat äta det här flera gånger!

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– Spaghetti för två personer
– En halv kålrot
– 2 st palsternackor
– 2-4 morötter beroende på storlek (jag använde lila morötter)
– 4 msk tomatpuré
– 1 gul lök
– 1 burk krossade tomater
– 1 tsk sambal olek
– 1 msk mango chutney
– 6 st körsbärstomater
– Salt & peppar

1. Hacka alla rotfrukter i små bitar, gör detsamma med löken. Fräs i olja och tomatpuré tills du känner att bitarna har börjat mjukna.

2. Tillsätt krossade tomater, sambal olek och mango chutney. Låt koka upp i några minuter.

3. Smaka av färsen med salt & peppar. Låt sedan allting puttra på låg värme medans du kokar pastan.

4. Tillsätt körsbärstomaterna när det är några minuter kvar på pastan, servera sedan direkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.