Bakning

Fridas födelsedagstårta

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG, FÖR DET ÄR FRIDAS FÖDELSEDAAAAG!! Hon frågade mig om jag kunde göra tårtan till hennes firande ikväll och självklart ville jag det. Jag gjorde chokladbottnar som jag skrev om tidigare i veckan, sen gjorde jag en marängsmörkräm med smak av hallon till 1 av 2 lager inuti tårtan, denna använde jag också utanpå. Andra lagret fyllning blev en vaniljmousse och slutligen toppade jag av hela tårtan med macarons och mer marängsmörkräm!

Dom starka färgerna på frostingen (och i macaronsen) fick jag till med hjälp utav färg i pulverform som jag köpt på Essencefabriken här i Stockholm. Dom är väldigt koncentrerade och färgstarka, men dessutom slipper man tillsätta massa vätska i smeten. Både smörkrämen och macaronsen är baserade på en marängsmet som är väldigt känslig för just vätska, att använda vanlig karamellfärg kommer därför inte bli lika bra.

Så vad tycker ni, visst blev den snygg? Förhoppningsvis även väldigt god, jag återkommer på den fronten. 😉 Är ni intresserade av receptet så är det bara att slänga iväg en kommentar!

18 svar till “Fridas födelsedagstårta

 1. Jasmine skriver:

  Alltså wow! Du är så grym på att göra tårtor! Får gärna reda på receptet.

 2. Sarah skriver:

  Recept ja!!! 😍

 3. Annie skriver:

  Men WOW!!!!! Gud så fiiin!!

 4. E skriver:

  Sååå fin!! Väldigt intresserad av receptet! <3

 5. Sofia skriver:

  Sjukaste jag sett

 6. rebecka skriver:

  Jag dör för dom små rosa macrons!!!!!

 7. Anonym skriver:

  Till ett frågeinlägg:
  I och med din student har jag för mig att du i podden sa att du blev antagen till Hela Sverige Bakar, men inte kunde hoppa på/göra antagningsprov pga att det krockade med något studentrelaterat. Kommer jag ihåg rätt? Jag undrar helt enkelt om du har planer på att söka igen? Om inte, varför?
  Jag tror i alla fall att du skulle kunna gå långt med dina fantastiska bakverk, de är ju helt otroliga! Puss och kram skumbanan<3

 8. Hanna Marshall skriver:

  Hej!! Åhh vill ha recept!!

 9. Cecilia skriver:

  Asså det här är det vackraste jag har sett! Du är så sjukt duktig Mathilda! Kram

 10. Milou skriver:

  Wow, såå snygg! Är intresserad av receptet!

 11. Maria skriver:

  Snälla sök till hela Sverige bakar, du är ju helt otroligt duktig!!! WOW!!

 12. Nelly skriver:

  Wooow vad fint!!

 13. Amanda skriver:

  Åh så fin! 😍 Du är så duktig på att baka! Vill gärna ha receptet! 😊

 14. Johanna skriver:

  ALLTSÅ SÖK TILL HELA SVERIGR BAKAR KVINNA!! Du är ju så sjuuukt duktig!!

 15. Petra Nordqvist skriver:

  Så otroligt fin! 😀 En fråga, varför laddar dina bilder på bloggen så långsamt? 🙂

 16. Signe skriver:

  Wow, du är verkligen superduktig!!!!! så himla imponerad

 17. Daniella skriver:

  Men oj, vad du är duktig!! Håller med andra skribenter, du borde absolut söka till Hela Sverige bakar!

 18. Linnea skriver:

  Åh så fin!! Dela gärna med dig av receptet, skulle vilja testa att göra den till min mammas 50-års firande! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.