Hem » Blogg » Matglädje på spanskt vis

Matglädje på spanskt vis

Många har trevliga minnen av tapas från spanska semestrar. Det finns ingen anledning att låta dem förbli bara minnen. Tapas på hemmaplan är inte det sämsta. Patatas bravas i Stockholm? Ja.

Tapas är mat som passar alla. Undrar du varför har du nog inte provat. Eller så var det alldeles för längesen du åt aioli. Det är perfekt mat för oss som inte vill kämpa oss igenom en jättemåltid varje gång vi går ut på tapasrestaurang i Stockholm. Tapas passar den som vill smaka på allt.

Tapas är dessutom anpassat både för dig som vill äta enbart vegetariskt och för dig som gärna konsumerar goda rätter med kött, fisk och skaldjur. Det fungerar också utmärkt för alla som inte orkar en stor tallrik med mat på en gång utan uppskattar mindre portioner. Alla har ju inte samma storlek på magsäcken.

Besök en tapasrestaurang i Stockholm

Tapas kan naturligtvis konsumeras på hemmaplan. Du kan plocka ett urval tapas och köpa med hem om du så önskar. Lite tråkigt är det alternativet eftersom atmosfären gör sitt till för den riktiga smakupplevelsen. En äkta Sangria ska inleda måltiden och luktsinnet ska kittlas och lockas av de goda dofterna från restaurangköket. Då är det tapaskväll på riktigt.

Tapas är mat som blir så tung eller lätt som man önskar. Välj rätter baserade på enbart grönsaker och rotfrukter, delikat kryddade. Eller varva med kött eller skaldjur. Du kan faktiskt få en alldeles utsökt blandning av det mesta. Valfri dryck och något sött som avslutning. Läckert.